Руският лидер Владимир Путин повече от два часа преследва голяма щука в едно от езерата в Република Тува по време на кратка ваканция в Сибир, която включваше интензивно двудневно катерене и лагеруване в горите, където президентът отново показа, че е във форма за годините си, информират местни медии.

Снимка 306869

Източник: ЕПА

Повече от два часа Путин търсеше перфектния улов на дъното на сибирското езеро. Облечен във водолазен костюм и оборудван с очила и шнорхел, както и с харпун и камера GoPro, руският президент хвана голяма щука.

Снимка 306868

Източник: ЕПА

Снимки показват премеждията на руския лидер по време на ваканцията му от 1 до 3 август.

Снимка 306854

Източник: ЕПА

"В продължение на два часа той преследваше щука и не можеше да я улови, но в крайна сметка успя", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Снимка 306858

Източник: ЕПА

Освен че показа уменията си по риболов, Путин прекара много време и в катерене в тайгата, както и в рафтинг занимания в планинско езеро в Южен Сибир.

Снимка 306857

Източник: ЕПА

Той беше придружаван от военния министър Сергей Шойгу, лидерa на Тува Шолбан Кара-оол и ръководителя на Република Хакасия Виктор Зимин.

По време на краткото пътуване в Сибир руският президент също участва в събитие по пускането на малки рибки омул в езерото Байкал, за да се възстанови и да се поддържа биоразнообразието в най-дълбокото езеро в света.

Снимка 306856

Източник: ЕПА

Но Путин не пропусна и служебните си задължения. Той участва на инвеститорска среща в град Благовещенск до границата с Китай.

Снимка 306853

Източник: ЕПА