Полицията издирва 20-годишен нападател, който уби двама тийнейджъри в търговски център в Северна Калифорния в разгара на Черния петък, съобщиха властите, цитирани от "Гардиън".

Търговският център Arden Fair в Сакраменто бе евакуиран малко след 18:00 ч., след като отекнали изстрели близо до един от входовете на мола, каза говорителят на полицията Карл Чан.

19-годишен мъж е намерен мъртъв в мола, а 17-годишно момче е намерено тежко ранено в банка пред мола. Той е откаран в болницата, където починал няколко часа по-късно.

15-годишен арестуван за стрелбата в Уисконсин

15-годишен арестуван за стрелбата в Уисконсин

Нахлул в търговски център и ранил 8 души

Не се разкрива за момента мотивът на нападателя.

В столицата на Калифорния, както и в Лос Анджелис и други градове са се увеличили подобни нападения. Тази година са регистрирани около 40 убийства.

"Ние сме дълбоко загрижени от нарастването на насилието в Сакраменто и други градове по време на пандемията и увеличихме усилията си да достигнем до младите хора в риск", пише в Туитър кметът Даръл Стайнберг. "Пистолетът никога не е отговорът."

Припомняме, че по-рано през ноември, 15-годишен младеж бе арестуван по случая с въоръженото нападение в мол в Милуоки, Уисконсин.

Тогава бяха ранени при стрелбата осем души, част от които са в болница. Четирима пострадаха по-леко.