Двете най-големи болници в контролираните от бунтовниците райони в сирийския град Алепо са поразени при въздушни удари. Временно е прекратена работата в здравните заведения. Това съобщиха от Сирийско-американското здравно общество, цитирано от „Франс прес”.

Атаката е станала в 4 часа тази сутрин. Един самолет директно е бомбардирал двете болници. Само 6 болници работят, като работата в M2 и М10 временно е прекратена, отбелязват от организацията.

Ройтерс пък съобщава, позовавайки се на жители, че пекарна и голяма болница са бомбардирани в източната част на Алепо тази сутрин.

Самолетът прелетя над нас и директно започна да изстрелва ракети по тази болница около 4 часа, каза Мохамад Абу Раджаб, който работи в най-голямата болница в контролираната от бунтовниците територия в града. По думите му част от сградата се е срутила в интензивното отделение.

Пациентите са прехвърлени в друга болница в района.

Пекарна в друг квартал в града е ударена около 3 часа сутринта, докато хора са се редели да си купят хляб, разкриха свидетели.

Според Сирийския център за наблюдение на човешките права пекарната в квартал Ал Мади е била поразена при артилерийски огън, най-малко шестима души са убити.