Британският премиер Борис Джонсън си припявал хита на Глория Гейнър "I Will Survive"("Ще оцелея"). Това разкри новият му директор по комуникациите Гуто Хари, цитиран от "Ройтерс".

Това се е случило преди обсъждането на назначаването му в опит на Джонсън да запази премиерския си пост след поредицата от политически скандали.

Хари, който преди дни беше назначен за директор по комуникациите на премиерската канцелария, разказа, че двамата с министър-председателя са започнали да пеят, след като той попитал Джонсън дали може да оцелее.

Министър: С промените в екипа си Борис Джонсън поема отговорност

Министър: С промените в екипа си Борис Джонсън поема отговорност

Не е ясно кой ще стане началник на кабинета на премиера

Той обясни, че на срещата им е запитал премиерът: "Ще оцелееш ли, Борис?", при което Джонсън е потвърдил, започвайки да тананика, че "Ще оцелея".

"Той ме подкани да кажа " Имам да живея целия си живот", а той продължи "Имам да дам всичката си любов", така че имахме малко от Глория Гейнър", разказа Хари.

Говорителят на премиера отказа да коментира разговора между Джонсън и Хари, но подчерта, че те с стари колеги.

Гуто Хари, бивш журналист от Би Би Си, е работил за Джонсън и когато той беше кмет на Лондон.

Управлението на Борис Джонсън е в криза заради разкритията за партитата на "Даунинг Стрийт" 10, състояли се по време на локдауните във Великобритания.

В момента британският премиер е изправен пред призиви да подаде оставка след скандалните разкрития. Джонсън неколкократно се извини за събиранията и заяви, че не е знаел за много от тях, но има доказателства, че е присъствал поне на няколко.

Борис Джонсън няма да подава оставка - справял се с работата си

Борис Джонсън няма да подава оставка - справял се с работата си

Британският премиер напомня, че е взел много трудни решения