Бившият кмет на Ню Йорк Руди Джулиани заяви в сряда, че зад движението срещу расизма Black Lives Matter ("Животът на чернокожите има значение") стои марксистка организация, която планира да унищожи полицията от три години, предаде New York Post.

Републиканецът и адвокат на президента Доналд Тръмп каза пред репортери в Белия дом, че е възмутен от решенията на кмета Бил де Блазио да се съобразява с искания на активисти от движението.

"В момента убийствата са отбелязали скок с 58 процента при регресивния кмет на демократите, типично за демократите-кметове в цялата страна. Те са катастрофа. Те представляват опасност за своите хора ", каза той.

В Бостън гласуват да демонтират статуя на Линкълн от центъра на града

В Бостън гласуват да демонтират статуя на Линкълн от центъра на града

Паметникът го показва с чернокож мъж, който е освободен от робство, но е на колене

Де Блазио ще намали с 1 милиард долара оперативния бюджет на NYPD и още половин милиард от капиталовия си бюджет в отговор на протестите в страната срещу убийството на Джордж Флойд от полицията в Минесота.

Безредици и протести срещу расовото неравенство и полицейската бруталност избухнаха в много части на САЩ, след убийството на афроамериканеца Джордж Флойд от полицаи.

Стигна се до вандалски акции и искания за демонтиране на паметници на исторически личности, които подкрепяли робството.

Дори долната камара на американския Конгрес предприе подобни стъпки.

Исус нарисуван черен в картина на Тайната вечеря в храм в Англия

Исус нарисуван черен в картина на Тайната вечеря в храм в Англия

Показват солидарност с движението Black Lives Matter

Подобни случаи има и в Европа, като картина, пресъздаваща Тайната вечеря, на която Исус Христос е изрисуван като чернокож, която ще замени сцена на Рождество Христово в английската катедрала "Сейнт Олбанс", за да покаже солидарност.