Рудолф Джулиани, адвокат на действащия президент на САЩ Доналд Тръмп, категорично отрече твърденията, че ще търси от него помилване.

Твърденията, че съм поискал помилване за себе си или някой друг, са измамни, обидни и злонамерени, написа той в Twitter в понеделник.

През декември се появиха слухове, че Джулиани е обсъдил с президента миналата седмица възможността да бъде "превантивно помилван".

Министерството на правосъдието на САЩ след тези твърдения дори започна разследване на потенциално престъпление, свързано с корупционни схеми с Белия дом в замяна на президентско помилване.

В същото време, адвокатът отрече, че ще защитава Тръмп в процеса по импийчмънт в Сената, който започва след 19 януари.

Причината е, че Джулиани ще бъде сред свидетелите. Правните процедури не биха позволили в такъв случай той да бъде и защитник.

Джулиани ще защитава Тръмп в процеса по импийчмънт

Джулиани ще защитава Тръмп в процеса по импийчмънт

Ще застъпва тезата за "нарушения" при вота...

Припомняме, че Джулиани трябваше да бъде част от екипа по защитата му в новия процес по импийчмънт. Защитата на Доналд Тръмп ще се опита да докаже, че изявленията на Тръмп за изборни фалшификации не са подстрекателство към насилие.

Джулиани посочи също, че Тръмп трябва да обяви процеса по импийчмънт за незаконен.

Появиха се съобщения, че Тръмп е скъсал с него, отказвайки да му плати адвокатските хонорари.

Самият Тръмп също стана обект на спекулации, че сред стотиците помилвани осъдени в последните си дни като президент ще нареди и самия себе си, което би било прецедент на действащ американски президент.

За момента обаче това твърдение не среща потвърждение.