Министерството на правосъдието на САЩ разследва потенциално престъпление, свързано с корупционни схеми с Белия дом в замяна на президентско помилване, предаде "Ройтерс".

Джулиани поискал от Тръмп превантивно да го помилва?

Джулиани поискал от Тръмп превантивно да го помилва?

Не е ясно за какво федерално престъпления Джулиани трябва да бъде помилван

Във вторник американският окръжен съдия Берил Хауъл публикува заповед, която описва разследването. Около половината от 18-страничния документ не може да бъде оповестен към момента, като публично достъпната версия предоставя малко подробности за предполагаемата схема и не назовава потенциално замесените хора.

Служител на Министерството на правосъдието заяви, че никой държавен служител не е или не е бил обект на разследването.

Тръмп помилва Майкъл Флин

Тръмп помилва Майкъл Флин

Това бе очаквано решение

Правителствени следователи заявиха, че са иззели над петдесет цифрови мултимедийни устройства.

Президентите се радват на широка свобода съгласно конституцията на САЩ за помилване на хора, осъдени за федерални престъпления.

Припомняме, че Руди Джулиани, личният адвокат на Доналд Тръмп, е обсъдил с президента миналата седмица възможността да бъде "превантивно помилван", писа американският вестник "Ню Йорк таймс", позовавайки се на двама анонимни източници.

Миналата седмица Тръмп помилва първия си съветник по националната сигурност Майкъл Флин, който се призна за виновен, че е излъгал ФБР за контакти с руснаците.

Тръмп намекна, че може да помилва Роджър Стоун

Тръмп намекна, че може да помилва Роджър Стоун

Днес американски съд ще произнесе присъдата на Стоун

Вчера консервативният коментатор Шон Ханити заяви, че Тръмп трябва да помилва цялото си семейство, включително и себе си.