Един човек е убит и няколко други са ранени при нападение във Финландия, съобщава местната медия Yle, позовавайки се на полицията.

Други десет души са ранени при атака в колеж в търговския център Hermanni в град Куопио, Източна Финландия. Сред ранените е заподозряният за нападението.

Снимка 445571

Източник: ЕПА

Двама от ранените са в тежко състояние.

Полицията е задържала заподозряния. От полицията не съобщиха какво оръжие е използвано, но свидетели разказаха пред Yle, че при нападението е използвано хладно оръжие. MTV News съобщава, позовавайки се на свидетели, че студент е нахлул в клас с нож и намушкал "толкова хора, колкото може".

В мола временно е разположен колежът заради ремонт на кампуса, който ще приключи през 2021 г. Молът се намира на около 4 километра от центъра.

Снимка 445567

Източник: ЕПА

От полицията поясниха, че са получили сигнал в 12,29 часа и са неутрализирали заподозрения в 12,37 часа, който е сериозно пострадал. Единият от ранените е полицай. Полицията е била принудена да открие огън.

По-късно полицията съобщи, че заподозряният е финландски гражданин. Той е използвал хладно оръжие, но също е притежавал огнестрелно оръжие.

Снимка 445572

Източник: ЕПА