Всичките 10 живи бивши министри на отбраната на САЩ обявиха, че президентските избори в САЩ са приключили в общо отворено писмо, публикувано в The Washington Post в неделя.

Писмото е подписано от Дик Чейни, Джеймс Матис, Марк Еспер, Леон Панета, Доналд Ръмсфелд, Уилям Коен, Чък Хейгъл, Робърт Гейтс, Уилям Пери и Аштън Картър.

То идва на фона на продължаващите опити на президента Доналд Тръмп да отрича загубата си от изборите от Джо Байдън и да търси доказателства за изборни фалшификации.

Тръмп оказвал натиск върху избирателните власти в Джорджия

Тръмп оказвал натиск върху избирателните власти в Джорджия

Според изтекъл запис в медиите

Също така бе публикувано само дни преди Конгресът да преброи гласовете на Изборната колегия.

"Нашите избори за президент се проведоха. Проведени бяха преброявания и одити. Губернаторите на щатите удостовериха резултатите. Избирателната колегия гласува. Времето за поставяне под въпрос на резултатите отмина", пише групата.

"Изборите често се случват по време на международна несигурност относно политиката и позата на националната сигурност на САЩ. Те могат да бъдат момент, в който нацията е уязвима от действия на противници, които се опитват да се възползват от ситуацията.", предупреждават ексминистрите.

Пентагонът не бил брифирал Байдън от 18 декември

Пентагонът не бил брифирал Байдън от 18 декември

Назрява нов скандал

Бившите министри в края на писмото си призовават Министерството на отбраната да се въздържа от всякакви политически действия, които могат да подкопаят резултатите от изборите или да навредят на прехода към нова администрация.