Десетки служители на Белия дом могат да загубят достъпа си до класифицирана информация. Това ще е резултатът от затягането на правилата, направени от началника на персонала в Белия дом - Джон Кели. Това разкри Ен Би Си.

Тези промени бяха въведени в резултат на скандал около бившия секретар на Белия дом Робърт Портър. Той се оттегли след обвиненията в домашно насилие. Той доброволно напусна поста си миналата седмица, след като се разкри, че двете му бивши съпруги го обвиняват в малтретиране. Бившият секретар на апарата в Белия дом отрече всички обвинения, наричайки ги скандален и фалшив.

Служители на Тръмп без достъп до секретна информация

Служители на Тръмп без достъп до секретна информация

Нов гейт в Белия дом?

В момента около 130 служители на Белия дом имат временни разрешения за достъп до секретна информация. В близките дни техният брой ще бъде намален.

Русия за споделената секретна информация от Тръмп: Пълни глупости

Русия за споделената секретна информация от Тръмп: Пълни глупости

"Ние не искаме да имаме нищо общо с тези глупости"

В момента не е известно дали рестриктивните мерки ще засегнат около десетината от най-близките съветници на американския президент Доналд Тръмп. Последните включват главния съветник и зет на американския лидер Джаръд Кушнър, както и съпругата му Иванка Тръмп, която е дъщерята на президента.