Европейският съюз даде един от най-силните си сигнали до момента, че ще позволи на Великобритания да отложи излизането си от Общността, информира ДПА.

Изпадналите в безизходица преговори за Брекзит между Лондон и Брюксел доведоха до спекулации, че напускането на Обединеното кралство може да бъде отложено за след 29 март.

Седем депутати напускат Лейбъристката партия заради Брекзит

Седем депутати напускат Лейбъристката партия заради Брекзит

Крайно недоволни са от политиката на лидера Джереми Корбин

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че ако британското правителство поиска отсрочка, най-вероятно Брюксел ще я одобри.

"Всяко решение за искане на повече време зависи от Великобритания. Ако това искане бъде отправено, никой в Европа няма да се противопостави", увери той.

Ако попитате за какъв период може да бъде отложен Брекзит, на този етап нямам идея, отбеляза Юнкер в интервю за германския вестник "Щутгартер цайтунг", което ще бъде публикувано днес.

Борисов и Тереза Мей обсъдиха Брекзит по телефона

Борисов и Тереза Мей обсъдиха Брекзит по телефона

Разговор по искане на "Даунинг стрийт" 10

"Що се отнася до Брекзит, това е като да бъдете пред съд или в открито море; в ръцете на Бог сме", смята той.

Британският парламент не подкрепи договореното от премиера на страната Тереза Мей споразумение, докато ЕС заявява, че няма да го предоговаря. Основната спорна точка е предпазният механизъм за избягване на "твърда" граница между Ирландия и Северна Ирландия.

Жозе Мануел Барозу предвижда отлагане на Брекзит

Жозе Мануел Барозу предвижда отлагане на Брекзит

Общността най-вероятно ще одобри евентуална молба на Лондон

В понеделник няколко британски депутати се срещнаха с главния преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние.

Британският премиер Тереза Мей ще се срещне с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в Брюксел в сряда, за да обсъдят последното развитие около Брекзит.