Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който е на посещение в Япония, заяви, че балистичните ракети на Северна Корея могат да достигнат до територията на държавите от Северноатлантическия съюз.
По думите му цяла Европа е в обхвата на ракетите на Пхенян, което автоматично прави страните от НАТО застрашени от КНДР, предадоха световни агенции.

САЩ заплашиха Северна Корея с масиран военен удар

САЩ заплашиха Северна Корея с масиран военен удар

САЩ никога няма да допуснат ядрена Северна Корея

Според Столтенберг НАТО защитава своите членове от балистични ракети от съществуването на обединението. Ако се стигне до там, НАТО има способността и решимостта да отвърне на удара на Северна Корея, допълни Столтенберг.

Още преди да посети Япония, генералният секретар на НАТО призна, че очаква темата "Северна Корея" да бъде главна в разговорите му в източната страна.
Предвидено е след 4-дневното посещение в Япония Столтенберг да посети и Южна Корея, където също ще дискутира възможностите за по-широко сътрудничество срещу действията на Пхенян.

Накъде отива Ким?

Накъде отива Ким?

Какво го кара да се конфронтира със света...

Столтенберг посочи и че не всички държави от НАТО са директно замесени в тази криза и нейния изход. Въпреки това НАТО ще продължава да подкрепя своите партньори, които са най-застрашени от заплахите на Ким Чен-ун, за намирането на мирно решение от кризата.