Пет станции от метрото в украинската столица Киев са затворени. Неизвестни са съобщили за миниране на станциите, съобщи УНИАН, позовавайки се на пресслужбата на "Киевски Метрополитен".

След проверка за наличие на взривни устройства бяха отворени петте станции на метрото в Киев, съобщиха от "Киевски метрополитен". Станциите са проверени и са открити за пътници. Не са намерени взривоопасни предмети, се казва в съобщението.

"Внимание! Постъпиха анонимни сигнали за миниране в станциите "Днепър", "Хидропарк", "Левобрежная", "Арсеналска" и "Героите от Днепър", се казва в съобщението.

На сигналите веднага са се отзовали екипи от патрулната полиция, следствено-оперативната група на районите, специалисти по взривотехника, кинолози, спасители и медици.

Полицията евакуира пътниците и персонала на метрото и щателно проверява метростанциите.

Полицията решава дали да открие наказателно производство за лъжливо съобщение за заплаха на сигурносттостта на хората, според Наказателния кодекс на Украйна.

Както съобщи УНИАН, сега в Киев се провежда финалния мач на Шампионската лига, в която играят испанския "Реал" (Мадрид) и английския "Ливърпул". Заради мача в града са хиляди чуждестранни фенове.

Това е причината от 21 май до края на Лигата в Кииев да е повишена опасността от терористична заплаха.