Фалшиви взривни устройства са били открити в пратка от работници на куриерската фирма FedEx на френско летище в Париж, обявиха източници, цитирани от „Франс прес”.

Служители на американската куриерска компания на летище „Шарл дьо Гол” са били шокирани, след като са намерили тенджера под налягане, пълна с гайки и болтове, в пакет от САЩ за Тунис.

При допълнителна проверка те открили подобен съд с други устройства, включително и подобни на детонатори, заяви Фредерик Пети, който представлява служителите към синдиката CGT.

Работниците сигнализирали на властите за „надвиснала опасност” и официални представители веднага подложили на проверка откритите неща, използвайки кучета и скенери.

Източник от областта на сигурността на летището изтъкна, че откритите неща са били примамка, използвана като част от учение. Те са били с крайна дестинация американското посолство в Тунис.

Такъв тип пратка не е обичайна, но понякога се случва. За първи път беше отворен такъв пакет, добави източникът.

Но Пети определи учението като „безотговорно”, вземайки под внимание засилените мерки за сигурност след атаките на 13 ноември 2015 г.  във френската столица.

Никой не е бил наясно с този товар, поясни той и добави, че служителите на FedEx искат да се забрани изпращането на такива пратки през Франция.