Топекспертът по здравеопазване на САЩ д-р Антъни Фаучи предупреди ваксинираните възрастни, че децата им все още трябва носят маски, докато играят с други деца, предаде washingtonexaminer.com.

Над 90 млн. американци ваксинирани с една доза

Над 90 млн. американци ваксинирани с една доза

По-рано президентът Джо Байдън наложи краен срок до 1 май

Той е оптимист за възможността да се посещават летни лагери при скоростта на имунизацията. Припомняме, че по-рано стана ясно, че повече от 91 милиона американци, най-малко 1/3 от пълнолетните в САЩ, са получили най-малко една доза от ваксина срещу коронавируса. По-рано президентът Джо Байдън наложи краен срок до 1 май щатите да осигурят достъп до ваксини за всички пълнолетни.

Счита се, че децата на възраст между 5 и 17 години са по-скоро носители на вируса и по-малко склонни да изкарат тежко заболяването, според Центровете за контрол и превенция на заболяванията.

Pfizer тества COVID ваксини на деца

Pfizer тества COVID ваксини на деца

Деца на възраст от 6 месеца до 12 години вече са получили първа доза

Междувременно обаче точно децата платиха висока цена за блокирането и изолацията, наложени от политиците, пише още изданието. Проучванията показват, че рестриктивните мерки са рискови за детското затлъстяване, увеличават разликата в постиженията между богатите и бедните ученици и увеличават чувството на безпокойство и депресия сред децата.

Децата под 12-годишна възраст все още са изключени от имунизацията, въпреки че производителите започнаха тестове с доброволци.