Директорът на ФБР Кристофър Рей заяви, че Китай представлява по-сериозна контраразузнавателна заплаха за САЩ от всяка друга държава, включително и от Русия, информира АП.

Рей обяви пред Комисията по правни въпроси към Сената на САЩ, че ФБР разследва повече от 1000 случая на икономически шпионаж и опити за кражба на интелектуална собственост. Той подчерта, че почти всички водят към Китай.

Кристофър Рей говори пред Конгреса ден преди дългоочакваните показания на бившия специален прокурор Робърт Мълър пред законодателния орган по аферата с руската намеса на изборите през 2016 г. Той отказа да коментира доклада, но съобщи подробности за заплахата от Китай.

Шефът на ФБР смята, цитиран от "Ройтерс", че Русия е решена да се намеси на американските избори въпреки санкциите и други мерки за възпиране на Москва.

Правосъдното министерство с опит да съкрати показанията на Мълър

Правосъдното министерство с опит да съкрати показанията на Мълър

Мълър ще говори около 4 часа, като ще се яви пред 2 комисии на Конгреса

Руснаците ще се опитат да се намесят на нашите избори чрез чуждестранно влияние, убеден е той.

Всичко, което направихме срещу Русия, не е ли достатъчно за възпирането им. Всичките разговори, всичките санкции, попита сенатор Линдзи Греъм, председател на ръководената от републиканците комисия.

Да. Според мен, докато не бъдат спрени, те няма да престанат, отговори Рей.

Отлагат със седмица изслушването на Мълър в Конгреса

Отлагат със седмица изслушването на Мълър в Конгреса

По негова молба…