ФБР се интересува и от британския евроскептик Найджъл Фараж във връзка с разследването дали е имало сътрудничество между Кремъл и предизборния щаб на Доналд Тръмп, научи "Гардиън".

Фараж е обект на така нареченото person of interest, т.е. лице, представляващо интерес за ФБР.

ФБР се заинтересува от зетя на Тръмп

ФБР се заинтересува от зетя на Тръмп

Според следствието, Къшнър притежава важна информация...

Източници, запознати с разследването, заявиха, че бившият лидер на британската Партия за независимост на Великобритания е попаднал в полезрението на бюрото заради връзките си с кампанията на Тръмп и с основателя на "Уикилийкс" Джулиан Асанж.

Фараж не е обвинен в престъпления и не е заподозрян, а също така не е обект на американско разследване. Но американските служби са заинтересовани, което означава, че разследващите вярват, че може да има информация, свързана с разследването.

Според източник евроскептикът е точно в средата на отношенията между Русия, "Уикилийкс", Асанж и Тръмп.

Представителят споменава връзките на Фараж с Роджър Стоун, дългогодишен съветник на американския лидер, който призна, че е бил в контакт с Guccifer 2.0, хакер, който според американските разузнавателни служби се смята, че агент на Кремъл.

Говорител на Фараж заяви, че той никога не е работил с руски официални лица и описа въпросите на "Гардиън" за действията на националиста като "граничещо с истерия".

Найджъл никога не е бил в Русия, каза говорителят, но не отговори на въпрос дали Фараж е наясно с разследването на ФБР.

Британският политик призна, че само веднъж се е срещал с Асанж, но отказа да каже от колко отдавна двамата се познават.