"Фейсбук" съобщи, че е блокирал профилите на военните в Мианмар след извършения преврат и задържането на лидерите на държавата, което предизвика масови протести, информира ДПА.

В съобщение на компанията се казва, че тази забрана е необходима с оглед на случващото се от извършения на 1 февруари военен преврат и възникналото насилие.

И Япония засилва натиска над Мианмар

И Япония засилва натиска над Мианмар

Причината е извършеният военен преврат

Вярваме, че рисковете да се позволи на въоръжените сили на Мианмар да имат достъп до "Фейсбук" и "Инстаграм" са твърде големи, поясняват от социалната платформа.

Отбелязва се още, че армията и контролираните от военните обществени медии, както и реклами, свързани с армията, ще бъдат забранени на двете платформи.

От "Фейсбук" казват, че забраната е заради нарушаването на човешките права в страната и риск от кръвопролития вследствие действията на армията.

Facebook "изтри" военната хунта в Мианмар

Facebook "изтри" военната хунта в Мианмар

Заради подбуждане към насилие, което противоречи на стандартите на социалната мрежа

До момента най-малко трима души са загинали в страната от началото на преврата.

Армията на Мианмар превзе властта на 1 февруари и задържа лидера Аун Сан Су Чжи, с което прекрати дълъг преход към демокрация и принуди десетки хиляди граждани на страната да излязат по улиците да изразят недоволството си.

ЕС осъжда насилието в Мианмар, в понеделник обявява мерките срещу властите

ЕС осъжда насилието в Мианмар, в понеделник обявява мерките срещу властите

Борел призова военната хунта да прекрати насилието срещу цивилните