"Фейсбук" обмисля да пусне версия на популярната платформа за споделяне на снимки "Инстаграм" за деца под 13 г., информира "Гардиън".

Първи информацията съобщиха от BuzzFeed News. От ръководството на "Фейсбук" са съобщили на служителите, че компанията ще започне да създава версия на "Инстаграм" за деца под 13 г., която ще им позволи "безопасно" да използват "Инстаграм" за първи път.

"Фейсбук" принуди Русия да разработи рамка за "дигитален суверенитет"

"Фейсбук" принуди Русия да разработи рамка за "дигитален суверенитет"

Това е поредният сблъсък между Москва и американските технологични гиганти

В момента компанията не позволява на деца под тази възраст да откриват профил на платформата.

Говорител на "Фейсбук" коментира пред "Гардиън", че компанията проучва версия на "Инстаграм" под родителски контрол, подобно на приложението Messenger Kids, което е за деца между 6 и 12 г.

"Все повече деца питат родителите си дали могат да се присъединят към приложения, които да им помогнат да общуват с приятели. В момента няма много опции за родителите, така че ние работим върху изграждане на допълнителни продукти...които са подходящи за деца, управлявани от родителите", обясни говорителят.

Той поясни, че става въпрос за "Инстаграм" за деца с родителски контрол, който ще позволи на децата да общуват с приятелите си и да откриват нови хобита и интереси.

В блог съобщение от по-рано тази седмица, в което не се споменава новият проект, компанията подчерта, че въпреки хората трябва да посочват възрастта си, когато се регистрират в "Инстаграм", нищо не им пречи да излъжат при регистрацията.

От "Фейсбук" обявиха, че ще преодолеят това с използване на алгоритми и математически модели.

"Фейсбук" обвинен в цензура в отразяването на гладна стачка в Гърция

"Фейсбук" обвинен в цензура в отразяването на гладна стачка в Гърция

Гладната стачка на хвърлен в затвора крайноляв наемен убиец

Компанията също обяви планове да наложи нови мерки за безопасност, включително предотвратяване на пълнолетни да изпращат съобщения на непълнолетни, които не следят.