Френското правителство не иска гражданите да пътуват в чужбина това лято и препоръчва те да почиват във Франция, заяви министърът на околната среда Елизабет Борн, съобщава "Ройтерс".

По-рано този месец президентът Еманюел Макрон заяви, че е малко вероятно французите да успеят да предприемат големи чуждестранни пътувания това лято и че дори пътуванията в Европа може да се наложи да бъдат ограничени, за да намали риска от възобновяване на коронавирусната епидемия.

Борн в интервю за радио "Франс Интер" коментира, че следващата седмица правителството ще вземе решение за евентуално разхлабване на правилата за френски вътрешни пътувания, които в момента са ограничени до максимум 100 километра от дома.

Тя добави, че парковете в Париж засега трябва да останат затворени, тъй като столицата все още е "червена зона" за разпространение на вируси.

Кметът на Париж Ан Идалго многократно призовава правителството да отвори отново парковете, тъй като парижани, които живеят предимно в апартаменти без градини, са склонни да се събират около затворените паркове, където е трудно да се спазват правилата за социално дистанциране.

Франция с рекорден  спад на починалите от коронавирус

Франция с рекорден спад на починалите от коронавирус

47 починали, 240 новозаразени