Броят на хората във Франция, починали с COVID-19, се е увеличил с 472 за 24 часа, след други 551 починали в понеделник, съобщи BFM TV във вторник, позовавайки се на данни от Sante Publique France.

22 180 са новите случаи вторник, като те са 1 829 659 общо.

Сега около 31 477 души са хоспитализирани, включително 3 168 за последните 24 часа, се казва в съобщението.

Франция регистрира и най-високата безработица от две години през третото тримесечие, показват изнесените от статистическата служба INSEE данни, цитирани от "Ройтерс".

От INSEE поясняват, че безработицата се увеличи до 9,0% от 7,1 на сто второто тримесечие, което е най-високото ниво от третата четвърт на 2018 г.

Подчертава се, че бележи най-голямото увеличение на тримесечна база от 1975 г., когато започва събирането на такива статистически данни, но това предимно се дължи на изкривените данни от предишните две тримесечия, тъй като хората нямаха възможност да търсят работа от средата на март до средата на май заради блокадата в борбата срещу коронавируса.

Франция с най-висока безработица от две години

Франция с най-висока безработица от две години

От INSEE поясняват, че безработицата се увеличи до 9,0% от 7,1 на сто

Увеличението на безработицата поставя под заплаха целта на президента на Франция Еманюел Макрон да я намали до 7% до края на мандата си 2022 г. Той наследи икономика с безработица от 9,5 на сто, когато встъпи в длъжност през 2017 г.

Франция изпадна в най-голямата рецесия от Втората световна война през първото и второто тримесечие на годината заради блокадата срещу коронавируса, но през третата четвърт регистрира голям икономически растеж, преди да наложи втора блокада, която влезе в сила на 30 октомври.

Банката на Франция обяви днес, че този месец икономическата дейност се е забавила с 12% спрямо нормалните нива.

Отделно INSEE съобщи, че индустриалното производство се е увеличило с 1,4 на сто през септември спрямо август, като очакванията бяха за 0,8 на сто.