Обзалагам се, че ваксината на Путин е американска, коментира в Twitter Гари Каспаров - едно от знаковите лица на руската опозиция и световен шампион по шахмат за периода 1985-1990 г.

Припомняме, вчера Кремъл съобщи, че руският президент Владимир Путин се е ваксинирал срещу COVID-19, но не беше уточнено с каква ваксина и не бяха показани кадри от медицинската манипулация.

"Часовникът на Путин е швейцарски, банката му е в Кипър, а кучето му е в Мар а Лаго. Обзалагам се, че ваксината му е американска." - написа Каспаров във връзка с публикация на агенция Reuters, съобщаваща в аванс, че ще остане тайна какъв препарат ще бъде поставен руския президент.

След ваксинацията говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обяви, че "и трите руски ваксини са надеждни", но не предостави доказателства, че поставеният препарат е руски. Той заяви пред журналистите, че ще трябва да повярват на думите му.

На въпросите за липсата на публичност, Песков отговори, че Путин "не харесва" идеята да се ваксинира пред камера.

Кремъл запазва в тайна с каква ваксина Путин ще се имунизира срещу COVID-19

Кремъл запазва в тайна с каква ваксина Путин ще се имунизира срещу COVID-19

Говорителят подчерта, че на Владимир Путин не му харесва идеята да бъде ваксиниран пред камера

През декември 2020 г., на голяма пресконференция, Владимир Путин разказа, че все още не се е имунизирал срещу COVID-19, защото ваксината "Спутник V" не е предназначена за хора неговата възраст (68 години). По-късно руското здравно министерство препоръча ваксината и за хора над 60 г. - тогава руският президент обясни, че още не е дошъл редът му.

Припомняме, държавният глава на САЩ Джо Байдън се имунизира публично, сред първите, за да окуражи гражданите на своята страна да се защитят от COVID-19 като се ваксинират. Пред камери получиха своите дози ваксина и премиерът на Франция Жан Кастекс, британският премиер Борис Джонсън, министър-председателят на Япония Йошихиде Суга.