Гърция отлага плановете за отваряне на всички училища от следващия месец заради ново покачване на коронавирус инфекциите. Властите обявиха, че училищата в критичните "червени зони" ще продължат дистанционното обучение, информира "Ройтерс".

Миналата седмица Атина заяви, че ще позволи отварянето на средните училища от 1 февруари за първи път от повече от два месеца, след като през последните седмици натискът върху здравната система отслабна.

Гърция забрани големите демонстрации по "здравословни" причини

Гърция забрани големите демонстрации по "здравословни" причини

Студентски организации протестират от седмици срещу планове

"Средните училища в червените зони ще продължат занятията дистанционно", каза заместник-министърът на образованието Зета Макри в интервю за обществената TV ERT.

Райони в Северна Гърция и Западна Атика са най-засегнатите от новата коронавирус вълна, където случаите се удвоиха от началото на седмицата.

Министерствата на здравеопазването и гражданската защита ще дадат брифинг с подробности по-късно днес.

Строги мерки в Гърция срещу пилеенето на ваксините срещу COVID-19

Строги мерки в Гърция срещу пилеенето на ваксините срещу COVID-19

16 000 ваксинации се правят дневно

Гърция предприе първите стъпки за разхлабване на наложените през ноември ограничения с отваряне на началните училища, детските градини, магазините и фризьорските салони.

Вчера гръцките власти отчетоха 716 нови случая на коронавирус и 18 починали. Общо 154 796 заразени има в балканската страна.