Над 100 ракети бяха изстреляни към Израел. "Железен купол" е прихванал десетки от тях, пише "Таймс ъв Израел".

Ракетите са изстреляни от Ивицата Газа тази сутрин. Еврейската държава отговори с въздушни удари, след като крехкият мир между двете страни отново е под заплаха.

В Ашкелон, Сдерот и други еврейски селища бяха задействани сирени. Системата за противоракетна отбрана "Железен купол" на няколко пъти беше активирана.

Няма пострадали при ракетните нападения. Но има информация за 15-годишно момче, което е с леки наранявания, докато е бягало към укритие, а двама души са в шок.

Израел е имал атомно оръжие през 1967 г. и е бил готов да го използва

Израел е имал атомно оръжие през 1967 г. и е бил готов да го използва

Според Елие Гайслер Израел е имал плутониево ядро за производство на атомно оръжие

От армията на Израел съобщиха, че самолети на ВВС са поразили две ракетни установки в Газа и танкове са обстрелвали няколко позиции на "Хамас".

От здравното министерство в Газа обявиха, че четирима души са с леки наранявания при стрелба на израелски танкове в северната част на Ивицата Газа. По-късно стана ясно, че един палестинец е загинал при израелските удари.

„Хизбула”: Армията на Израел ще бъде унищожена на живо по телевизията, ако навлезе в Ливан

„Хизбула”: Армията на Израел ще бъде унищожена на живо по телевизията, ако навлезе в Ливан

Израел е възпиран от военните възможности на "Хизбула"

Премиерът Бенямин Нетаняху, който също заема поста на военен министър, ще организира среща на местния съвет за сигурност в Тел Авив.

По-рано армията затвори няколко улици и обекта до границата с Газа, тъй като предвижда възможна ескалация на напрежението по границата.