60-годишен мъж се е ваксинирал срещу COVID-19 десетки пъти в Германия, за да продава фалшиви карти за ваксинация с реални партидни номера на ваксини на хора, които не искат да се ваксинират сами, информира Асошиейтед прес.

Твърди се, че мъжът от град Магдебург в Източна Германия, чието име не беше оповестено в съответствие с германските правила за поверителност, е получил до 90 ваксини срещу COVID-19 в центрове за ваксинация в източната провинция Саксония в продължение на месеци, докато криминалната полиция не го залови този месец.

Заподозреният не е задържан, но е разследван за неоторизирано издаване на карти за ваксинация и фалшифициране на документи.

Той беше хванат в център за ваксинация в Айленбург, Саксония, когато се появи за ваксина срещу COVID-19 за втори пореден ден. Полицията му е иззела няколко празни карти за ваксинации и е образувала наказателно производство.

Не е ясно какво влияние върху личното здраве на мъжа са оказали приблизително 90-те ваксини срещу COVID-19, които бяха от различни марки.

Германската полиция е извършила много нападения във връзка с фалшифициране на паспорти за ваксинация през последните месеци. Много отричащи COVID-19 отказват да се ваксинират в Германия, но в същото време искат да имат желаните паспорти за COVID-19, които правят достъпа до обществения живот и места като ресторанти, театри, басейни или работни места много по-лесен.

Германия отбелязва висок брой заразени от седмици, но много мерки за овладяване на пандемията приключиха в петък. Носенето на маски вече не е задължително в хранителните магазини и повечето театри, но все още е задължително в обществения транспорт.

Германия с рекорден брой заразени с COVID-19 през изминалата седмица

Германия с рекорден брой заразени с COVID-19 през изминалата седмица

Институтът Робърт Кох регистрира 198 888 нови инфекции