Великобритания и САЩ няма да успят да сключат споразумение за свободна търговия след Брекзит, подкрепяно от водещия кандидат и фаворит за премиер на Обединеното кралство Борис Джонсън, пише "Хъфингтън пост".

Според високопоставен министър търговският пакт "никога няма да се осъществи", защото Вашингтон ще настоява за неограничен достъп до селскостопанския сектор, което може да доведе до наводняване на британския пазар с американски внос и риск за местните производители. Други ключови притеснения са свързани със стандартите за храни и екологичните стандарти, а също така благосъстоянието на животните и отношението на потребителите към генетично модифицираните култури, отбелязват източници.

Призовават Тръмп да е безкомпромисен на търговските преговори с Лондон след Брекзит

Призовават Тръмп да е безкомпромисен на търговските преговори с Лондон след Брекзит

Лобистите са излезли с повече от 130 искания

От службата на търговския представител на САЩ публикуваха насоки за преговорите между двете страни, в които се казва, че Вашингтон ще търси "всеобхватен пазарен достъп за американски селскостопански стоки във Великобритания". В документа пише, че премахването на забраната върху внос на хлорирани пилета е част от "елиминирането на практики, които нелоялно намаляват достъпа на американския пазар до възможности или изкривяват пазарите на селскостопански продукти във вреда на САЩ".