Президентът на САЩ Доналд Тръмп е призоваван да бъде безкомпромисен с Великобритания по време на търговските преговори след Брекзит, пише "Хъфингтън пост".

В статията се отбелязва, че търговското министерство на САЩ е поискало от индустрията да разбере президентът какво трябва да извлече от Великобритания след излизането й от Общността.

Корбин изпрати писмо на Мей с исканията на лейбъристите за Брекзит

Корбин изпрати писмо на Мей с исканията на лейбъристите за Брекзит

Иска придържане към правилата на митническия съюз

Част от отговорите на лобистите, наети от големите компании, включват: Промяна в процедурите на Националната здравна служба при купуване на лекарства от САЩ, за да отговаря на исканията на американските фармацевтични компании; Великобритания да отмени някои подходи що се отнася до стандартите за безопасност на храните; промени в британските закони, които ще позволят на чуждестранни компании да съдят държавата и премахване на мерките, които защитават традиционните британски продукти.

Лобистите са излезли с повече от 130 искания, включително легализиране на опасни пестициди; по-слаба защита на личните данни на потребителите; да се позволи продажба на телешко и свинско с хормони и хлорирани пилета; да се премахнат държавните субсидии за отглеждане на едър рогат добитък на Острова; да се позволи продажба на ГМО храна с минимална регулация; да се премахне съдържанието от етикетите на хранителни стоки, че се продава ГМО; да се гарантира, че британска информация може да бъде предавана на чужди правителства; повече антибиотици при отглеждането на животни и други.

Туск обеща „специално място в ада” на поддръжниците на Брекзит

Туск обеща „специално място в ада” на поддръжниците на Брекзит

Чудя се как изглежда специалното място в ада за онези

Информацията е съобщена на фона на напрежението между Великобритания и Европейския съюз. Все още има голяма вероятност Обединеното кралство да напусне Общността без споразумение и това да предизвика хаос.