Лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин изпрати писмо на премиера Тереза Мей с исканията на опозицията за Брекзит. Корбин ще одобри плана на правителството за Брекзит, ако бъдат изпълнени исканията на Лейбъристката партия, информира АП.

Туск обеща „специално място в ада” на поддръжниците на Брекзит

Туск обеща „специално място в ада” на поддръжниците на Брекзит

Чудя се как изглежда специалното място в ада за онези

В писмото Корбин отново настоява за постоянно британско членство в митническия съюз на ЕС, което Мей многократно отхвърли.

Опозиционният политик подчертава, че премиерът няма да спечели подкрепата му само ако получи отстъпки от ЕС за спорния предпазен механизъм за Ирландия.

Лейбъристът отбелязва, че иска придържане към правилата на митническия съюз, обща митническа тарифа и споразумение за търговската политика, което ще включва Великобритания да има думата при бъдещи търговски споразумения на ЕС.

Позицията на Корбин разочарова някои депутати от Лейбъристката партия, които се надяваха, че ще подкрепи призив за втори референдум.

Брекзитът се отлага за 24 май?

Брекзитът се отлага за 24 май?

Таен план на британското правителство

Междувременно Мей пристигна в Брюксел за разговори с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, председателя на Европейския съвет Доналд Туск и председателя на Европейския парламент Антонио Таяни.

При пристигането си в централата на Европейската комисия Мей се натъкна на анти-Брекзит протестиращ.