Войските, верни на пенсионирания генерал Халифа Хафтар, се готвят да започнат решителна атака срещу Триполи, за да завземат либийската столица от силите на международно признатото правителство на националното споразумение (GNA).

Отделът за военна информация на силите на Хафтар съобщи във Фейсбук в събота: "Очаква се генерал Хафтар да изнесе реч, в която да обяви старта на последните операции за освобождаване на Триполи".

Намериха френски ракети, произведени от САЩ в база на Хафтар в Либия

Намериха френски ракети, произведени от САЩ в база на Хафтар в Либия

Франция твърди, че са "повредени и неизползваеми" и са за унищожение

Отделът за военна информация потвърди, че военновъздушните сили на силите Хафтар са извършвали интензивни нападения в град Гарян.

Бригаден генерал Салех Булика, оперативен офицер от 73-ата пехотна бригада на либийските въоръжени сили, каза пред руската информационна агенция "Спутник ", че се готвят да влязат в площад "Ал Карама мъченици" в центъра на Триполи.

Ердоган обяви Хафтар за "пират"

Ердоган обяви Хафтар за "пират"

Хафтар се опитва да свали подкрепяното от Ердоган правителство на националното единство

От 4 април Триполи е свидетел на въоръжени битки след започването на военна операция за контрол на столицата на фона на широко международно осъждане и нарастващите опасения, че надеждите за постигане на политическо решение на кризата ще изчезнат.

От 2011 г. Либия е разкъсвана от политически борби след свалянето на либийския ръководител Муамар Кадафи.