Радикалното палестинско движение Хамас ще отговори на всяка израелска провокация. Това заявиха властите в Ивицата Газа, управлявана от Хамас, цитирани от израелски медии. 

Това е поредна размяна на остри реплики между страните в спора. 

Новината идва след като Израел удари Хамас. Поразени бяха 15 цели в Газа. Новината идва часове след съобщението за постигнатото примирие.

Споразумението за прекратяване на огъня било постигнато между палестинските фракции и Израел чрез посредничеството на Египет.

ЕС: Газа да спре с ракетните атаки срещу Израел

ЕС: Газа да спре с ракетните атаки срещу Израел

Примирие в Близкия изток

Израелските военни подчертаха, че Хамас е отговорен за нападенията. Тази сутрин са били атакувани обекти на Палестински ислямистки джихад.

През последните дни расте напрежението в Близкия изток.

В неделя вечерта ракета от ивицата Газа удари жилищна сграда в селището Мишмерет в Израел. В резултат на това седем души бяха ранени. Израелските военни отбелязаха, че ракетата е изстреляна от позициите на Хамас близо до град Рафа.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху каза, че ще последва "решителна реакция". Той прекъсна и посещението си в САЩ, което трябваше да продължи до 27 март.

Армията на Тел Авив започна да нанася удари по мишени на Хамас в ивицата Газа. Израел също така затвори контролно-пропускателните пунктове Ерез и Керем Шалом на границата.