Хънтър Байдън, синът на президента на САЩ Джо Байдън, атакува Доналд Тръмп в новите си мемоари и нарича бившия лидер на страната "подъл човек с подла мисия", пише "Гардиън".

51-годишният Хънтър е адвокат и бизнесмен, който раздразни републиканците, откакто Тръмп и адвокатът му Руди Джулиани се опитаха да съберат информация за бизнес отношенията му с Украйна за целите на предизборната кампания през 2020 г.

Прокуратурата в САЩ проверява данъците на Хънтър Байдън

Прокуратурата в САЩ проверява данъците на Хънтър Байдън

Той заяви, че вярва в обективния анализ...

От своя страна Байдън уверява, че не е направил нищо незаконно с присъединяването си към борда на газовата компания "Бурисма" през април 2014 г., която е в основата на украинската афера. Той признава, че фамилията му се е възприемала като "злато" от "Бурисма". Хънтър намерил ролята си в компанията като "вдъхновяваща" за противопоставяне на агресията на Русия под Владимир Путин.

Издирването на доказателства от Джулиани за извършени престъпления от Хънтър Байдън доведе до първия импийчмънт срещу Тръмп и неговото оправдаване. Републиканците обаче продължиха да атакуват Хънтър, като се фокусираха върху бизнес делата му, а също и върху проблемния му живот в личен план. Известно е, че Хънтър има проблеми с алкохола и наркотиците, а наскоро си е купил оръжие, което е било част от спор в семейството.

ФБР разследва Хънтър Байдън за пране на пари

ФБР разследва Хънтър Байдън за пране на пари

Лъже ли Джо Байдън за сделките на сина си

В мемоарите си "Красиви неща: Един мемоар" Байдън разкрива лични неща като смъртта на майка си и сестра си при автомобилна катастрофа през 1973 г., както и за брат си Бо Байдън, който почина от тумор на мозъка през 2015 г. Книгата ще бъде публикувана следващата седмица. Британското издание се е сдобило с копие.

Той атакува бившия президент Доналд Тръмп за разпространението на развенчани конспиративни теории за работата, която е свършил в Украйна и Китай, дори и след като собствените му деца са прибрали милиони от Китай и Русия и бившият му мениджър на предизборната кампания Пол Манафорт е в затвора за изпиране на милиони от Украйна.

"Аз не съм Ерик Тръмп или Доналд Тръмп-младши. Аз съм работил и за други освен баща ми. Издигах се и падах сам", пише Хънтър Байдън в книгата си.

Адвокатът на Тръмп обяви, че Хънтър Байдън имал снимки на непълнолетни момичета

Адвокатът на Тръмп обяви, че Хънтър Байдън имал снимки на непълнолетни момичета

Дори имало сексуални материали с непълнолетни момичета