Адвокатът на американския президент Доналд Тръмп Руди Джулиани обяви, че в лаптопа на сина на кандидата за държавен глава на САЩ Джо Байдън са открити сексуални материали, свързани с непълнолетни момичета.

Адвокатът обнародва съобщенията, които, както отбелязва изданието Washington Examiner, Байдън-младши е писал на баща си за връзката си с Хели Байдън (вдовицата на брат му), в ефира на предаването Newsmax.

От думите на Джулиани следва, че Хънтър Байдън е писал на баща си, че Хели Байдън го обвинява в неподобаващо поведение с непълнолетни - не ѝ се е понравило, че голият Хънтър разговаря по Facetime с 14-годишно момиче, чието име умишлено е скрито в кореспонденцията. В същото време, от същия разговор, както се твърди, може да се направи извод, че самото момиче е отрекло този инцидент.

Тръмп притиска главния прокурор да разследва Хънтър Байдън

Тръмп притиска главния прокурор да разследва Хънтър Байдън

Главният прокурор трябва да действа

Адвокатът отбеляза, че в допълнение към тези съобщения в компютъра на Байдън-младши са открити "многобройни снимки на непълнолетни". Адвокатът също така добави, че е предоставил всички материали на полицията в щата Делауеър.

Кореспонденцията излезе наяве, след като собственикът на сервиза, в който е бил лаптопът на сина на кандидата на демократите за президент на САЩ, направил копие на твърдия диск и го дал на Джулиани.

Миналата седмица в. "Ню Йорк пост" публикува поредица от материали, за които твърди, че са базирани на тази кореспонденция. Твърди се, че едно от писмата до Байдън-младши е изпратено от съветника на ръководството на украинската енергийна компания Burisma Вадим Пожарски. В съобщението той благодари на адресата за срещата с Байдън-старши.

ФБР проверява дали имейлите на Хънтър Байдън са свързани с операция на чуждестранни служби

ФБР проверява дали имейлите на Хънтър Байдън са свързани с операция на чуждестранни служби

ФБР иззе лаптопа и твърдия диск със съдебна заповед

В друго писмо Пожарски иска от Байдън-младши да помисли как може да "използва влиянието си", за да помогне на компанията. Тези разкрития противоречат на твърденията на Джо Байдън, че той няма нищо общо с работата на сина си за Burisma. Съобщава се, че служители на ФБР вече са иззели лаптопа и твърдия диск по заповед на голямо жури.

Хънтър Байдън е работил като съветник в ръководството на Burisma, печелейки до 50 000 долара на месец. Привържениците на Тръмп подозират, че е използвал баща си с лобистки цели. Освен това те обвиняват Байдън-старши в оказване на натиск върху украинските власти с цел да освободят главния прокурор Виктор Шокин, който ръководи разследването срещу Burisma. Джо Байдън отрича всичко това. Демократите нарекоха публикацията кампания на Кремъл.

Тръмп: Хънтър Байдън получил $3,5 милиона от Елена Батурина

Тръмп: Хънтър Байдън получил $3,5 милиона от Елена Батурина

Напрежение в битката за Белия дом