Президентът на САЩ Доналд Тръмп атакува Хънтър Байдън, син на кандидата за президент от Демократическата партия Джо Байдън, че е злоупотребявал с положението на баща си в администрацията на Обама за корупционни цели. Тръмп също заяви, че Хънтър Байдън е получил 3,5 милиона долара от руска милиардерка Елена Батурина, съпруга на бившия кмет на Москва Юрий Лужков.

Републиканци: Работата на Хънтър Байдън в “Бурисма” хвърлила сянка върху политиката на Обама

Републиканци: Работата на Хънтър Байдън в “Бурисма” хвърлила сянка върху политиката на Обама

Докладът на двамата сенатори е изнесен само няколко седмици преди президентските избори

"Руската милиардерка превела на Хънтър Байдън 3,5 милиона долара. Това отгоре на всички останали пари, които той е получил, докато Джо е бил вицепрезидент, както може да бъде, но фалшивите мейнстрийм медии искат то да е!", написа Тръмп в "Туитър".

В своя доклад, публикуван вчера, двама председатели на републиканския комитет на Сената заявиха, че компания, съосновател на Хънтър Байдън, е получила 3,5 милиона долара през 2014 г. от руската бизнесдама Елена Батурина.

Хънтър Байдън и партньори получили $16,5 млн. от „Бурисма”?

Хънтър Байдън и партньори получили $16,5 млн. от „Бурисма”?

Дубински се позовава на информация от чернова на обвинителен акт срещу Николай Злочевски

Покойният съпруг на Батурина, бившият кмет на Москва Юрий Лужков "беше уволнен през 2010 г. от тогавашния руски президент Дмитрий Медведев заради обвинения в корупция", се посочва в доклада на Сената на САЩ, цитирайки доклади, в които се твърди, че тя е станала единствената жена в Русия милиардер с помощта на връзките на съпруга си, докато той е бил кмет.