Украинският депутат Александър Дубински твърди, че синът на бившия вицепрезидент на САЩ и кандидат за държавен глава на изборите 2020 г. Джо Байдън е получил 16,5 милиона долара от компанията "Бурисма" заедно с бизнес партньори, информират медии.

Виндман: Тръмп се държа неуместно със Зеленски

Виндман: Тръмп се държа неуместно със Зеленски

Поредни изслушвания се проведоха днес

Дубински, депутат от управляващата партия "Слуга на народа", се позовава на информация от чернова на обвинителен акт срещу Николай Злочевски, собственик на енергийната компания "Бурисма".

Американският президент Доналд Тръмп многократно заявява, че разследването на САЩ за корупция в източноевропейската страна е основната причина за спорния телефонен разговор с украинския президент Владимир Зеленски, което сега е в центъра на разследването за импийчмънт срещу американския лидер.

През септември американски медии съобщиха, че служител на разузнаването на САЩ е подал сигнал относно разговор на Тръмп с чуждестранен лидер. По-късно беше разпространена информация, че се отнася за Украйна и американска помощ за Киев, ако предостави компромат срещу Байдън. Конкретно става въпрос за разследване на връзките на сина на Джо Байдън, Хънтър Байдън, с украинската енергийна компания "Бурисма".

Белият дом засекретил телефонен разговор на Пенс със Зеленски

Белият дом засекретил телефонен разговор на Пенс със Зеленски

Адвокат Дженифър Уилямс, съветник на вицепрезидента на САЩ Майк Пенс, съобщи пред Конгреса, че не може да разкрие подробности

Конгресът публикува жалбата срещу Тръмп.

Сигналът е в основната на процедурата по импийчмънт, обявена от лидера на демократите в Камарата на представителите Нанси Пелоси след публикуването на информация, че Тръмп се е опитал да притисне украинския президент Владимир Зеленски да разследва семейство Байдън. Впоследствие беше публикувана стенограмата от телефонен разговор между президента на САЩ и украинския му колега.

Зеленски пред CNN: Всички в Украйна са много уморени да слушат за Burisma

Зеленски пред CNN: Всички в Украйна са много уморени да слушат за Burisma

Отхвърли твърденията, че е бил готов да обяви разследване срещу Burisma