Адвокат Дженифър Уилямс, съветник на вицепрезидента на САЩ Майк Пенс, съобщи пред Конгреса, че не може да разкрие подробности за телефонен разговор между Пенс и украинския лидер Владимир Зеленски от 18 септември, защото е класифициран, информира Си Ен Ен.

Пелоси: Свидетелските показания уличават Тръмп в корупция

Пелоси: Свидетелските показания уличават Тръмп в корупция

В рамките на разследването за импийчмънт са изнесени факти…

Тя обаче потвърди, че е била на телефона и си е водила записки. Дженифър Уилямс каза още по време на поредно изслушване в Комисията по разузнаване към Камарата на представителите във връзка с процедурата по импийчмънт на президента Тръмп, че е съгласна да отговори на въпросите писмено или на закрито заседание.

Според съобщението от разговора Пенс и Зеленски са разговаряли за предстояща среща на Доналд Тръмп с украинския му колега в кулоарите на Общото събрание на ООН в Ню Йорк през септември.

Белият дом публикува резюме от разговор между Тръмп и Зеленски през април

Белият дом публикува резюме от разговор между Тръмп и Зеленски през април

Този разговор обаче никога не е бил във фокуса на разследващите го за импийчмънт

Вицепрезидентът повтори твърдия ангажимент на САЩ за суверенитета и териториалната цялост на Украйна. Вицепрезидентът похвали администрацията на президента Зеленски за смелите й действия в борбата с корупцията чрез законодателни реформи и предложи пълната подкрепа на САЩ в тези усилия, пише в съобщението на Белия дом.