Сенатори от Републиканската партия в САЩ публикуваха доклад с резултатите от разследване на заеманата от Хънтър Байдън позиция в Управителния съвет на украинската фирма "Бурисма". Според сенаторите позицията на сина на бившия вицепрезидент на САЩ Джо Байдън във фирмата е била "проблематична", но те не могат да докажат как това е променило водената от американското правителство политика, пише "Вашингтон пост".

Украинската прокуратура не е открила доказателства срещу Хънтър Байдън

Украинската прокуратура не е открила доказателства срещу Хънтър Байдън

Мога да кажа, че не е оказван натиск върху мен

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и правителствени въпроси Рон Джонсън и председателят на Комисията по финанси Чарлз Грасли към Сената твърдят, че позицията на Хънтър в Управителния съвет на украинската енергийна компания е "неловка", "проблематична" и е засягала "ефективността на политиката" на администрацията на Барак Обама. Но двамата сенатори представят малко конкретни примери, че това е повлияло на действията на бившия вицепрезидент Джо Байдън и не успяват да демонстрират, че е променило политиката на администрацията към Украйна.

Докладът на двамата сенатори е изнесен само няколко седмици преди президентските избори на 3 ноември между Доналд Тръмп и Байдън.

Хънтър Байдън и партньори получили $16,5 млн. от „Бурисма”?

Хънтър Байдън и партньори получили $16,5 млн. от „Бурисма”?

Дубински се позовава на информация от чернова на обвинителен акт срещу Николай Злочевски

Републиканците заключават, че позицията на Хънтър в борда на "Бурисма" е била проблематична и намеса в ефективното изпълнение на политиките по отношение на Украйна. Според тях Хънтър Байдън и други от семейството са се облагодетелствали финансово по време на вицепрезидентството на Байдън.

Но в същото време се казва, че не е ясно до каква степен ролята на Байдън в борда на "Бурисма" е афектирала американската политика към Украйна.

Хънтър Байдън отрече да е свързан с престъпление, но съжалява, че е попаднал в украинското „блато”

Хънтър Байдън отрече да е свързан с престъпление, но съжалява, че е попаднал в украинското „блато”

Хънтър Байдън наруши мълчанието и за първи път говори за бизнес връзките си в Украйна и Китай

Хънтър Байдън заемаше доходоносната позиция в компанията, докато баща му Джо Байдън бе вицепрезидент. В същото време Байдън и администрацията на Обама се бориха с корупцията в Украйна.

Докладът е изнесен по-малко от седмица преди първия от трите президентски дебата между Байдън и Тръмп.

The Hill съобщава, че демократите се очаква да излязат със свой доклад в отговор на откритията на републиканците.