Хънтър Байдън, синът на бившия вицепрезидент Джо Байдън, който е в центъра на разследването за импийчмънт срещу президента Доналд Тръмп, призна, че е взел "лошо решение" да заеме платена позиция в украинска газова компания, но отрича да е извършил престъпление, пише "Гардиън".

Хънтър Байдън наруши мълчанието и за първи път говори за бизнес връзките си в Украйна и Китай, които са в сърцевината на разследването дали Доналд Тръмп се е опитал да спечели помощта на Украйна с цел преизбирането му за държавен глава. Хънтър Байдън коментира пред ABC News, че е позволил да бъде вкаран в "блато". Но той многократно отрече някога да е обсъждал работата си в чужбина с баща си, който е сред основните кандидати на Демократическата партия за президент на САЩ.

Разкритие: Джон Болтън алармирал за натиска на Тръмп върху Украйна

Разкритие: Джон Болтън алармирал за натиска на Тръмп върху Украйна

Болтън може и затова да е бил уволнен

"Като си спомня, мисля, че взех лошо решение. Знам, че не съм извършил нищо нередно, но беше лошо решение в средата на нещо, което е блато по много начини", коментира 49-годишният.

Хънтър Байдън избягва публичността, откакто Тръмп и Руди Джулиани, бившият кмет на Ню Йорк, който често е определян за личен адвокат на президента, започнаха да разпространяват конспиративна теория, че Хънтър и Джо Байдън са свързани с корупция в Украйна.

Уволнената посланичка на САЩ в Украйна видя съгласувана кампания срещу себе си

Уволнената посланичка на САЩ в Украйна видя съгласувана кампания срещу себе си

Сюжетът е част от процедурата по импийчмънт срещу Тръмп

На 25 юли Тръмп използва телефонен разговор с украинския президент Владимир Зеленски в опит да накара Киев да започне официално разследване на работата на Хънтър Байдън в борда на директорите на украинската газова компания "Бурисма".

Според конспиративната теория през 2016 г. Джо Байдън, тогава е вицепрезидент на САЩ, е принудил Киев да уволни топ прокурора на Украйна, за да попречи на разследване на "Бурисма" и ролята на Хънтър Байдън в организацията. Но няколко топ представители на Украйна заявиха ясно, че няма доказателства младият Байдън да е замесен в нелегална дейност.

Най-малко четирима разузнавачи изразили тревогата си от подхода на Тръмп към Украйна

Най-малко четирима разузнавачи изразили тревогата си от подхода на Тръмп към Украйна

Служителите на разузнаването са предупредили чрез официалните канали на Белия дом дори преди телефонния разговор

Хънтър Байдън даде интервю няколко часа преди четвъртият дебат на демократите, който ще се проведе в Охайо. Общо 12 кандидати от Демократическата партия за президент на САЩ ще участват в дебата.

49-годишният също използва интервюто, за да отрече безпочвените обвинения на Тръмп, че е направил 1,5 милиона долара от работата си в китайска компания. Той отбеляза, че не е направил "нито един цент" от връзките с компанията.

Конгресът задължи Белия дом да предостави документите за забавената помощ на Украйна

Конгресът задължи Белия дом да предостави документите за забавената помощ на Украйна

За да се установят причините за забавянето…

През септември американски медии съобщиха, че служител на разузнаването на САЩ е подал сигнал относно разговор на Тръмп с чуждестранен лидер. По-късно беше разпространена информация, че се отнася за Украйна и американска помощ за Киев, ако предостави компромат срещу Байдън. Конкретно става въпрос за разследване на връзките на сина на Джо Байдън, Хънтър Байдън, с украинската енергийна компания "Бурисма".

Конгресът публикува жалбата срещу Тръмп.

Хънтър Байдън напусна управата на китайска компания

Хънтър Байдън напусна управата на китайска компания

Изобщо няма да работи за чужди компании, ако баща му стане президент…

Сигналът е в основната на процедурата по импийчмънт, обявена от лидера на демократите в Камарата на представителите Нанси Пелоси след публикуването на информация, че Тръмп се е опитал да притисне украинския президент Владимир Зеленски да разследва семейство Байдън. Впоследствие беше публикувана стенограмата от телефонен разговор между президента на САЩ и украинския му колега.