Хеликоптер, нает от миротворческите сили към ООН, се е разбил в суданския регион Дарфур. Двама са загинали при катастрофата, като се смята, че има още 2 жертви, съобщи говорител на ООН, цитиран от АФП.

Говорителят е съобщил, че хеликоптерът е бил част от миротворческата мисия на ООН в Дарфур, където е трябвало да достави храна на военен отряд в южен Дарфур.

„Двама души от екипажа на хеликоптера са загинали, а другите двама, които са били на борда, все още са някъде сред развалините на хеликоптера," обясни говорителят на ООН.

Машината, превозвала близо 2 тона провизии, се е разбила малко след излитането си от летище Ниала, главният град на Южен Дарфур.

Следователите проверяват и версията за обстрелване на хеликоптера. Летателната машина е собственост на суданска компания, но е била боядисана в бяло, защото е изпълнявала мисия на ООН.

„Има слухове, че някои е стрелял по хеликоптера и така го е свалил на земята, но на този етап не можем нито да потвърдим, нито да отречем тази информация," поясниха от ООН.

„Все още се води разследване. Изпратили сме и спасителни екипи на мястото на катастрофата," допълни говорителят.