Северна Корея съобщи, че 2280 граждани и двама чужденци са поставени под карантина заради съмнения за коронавирус, съобщава АП.

През последните седмици властите освободиха хиляди хора, след като е било потвърдено, че нямат коронавирус. Сред освободените има един чужденец.

Северна Корея поиска международна помощ за коронавируса

Северна Корея поиска международна помощ за коронавируса

Експертите се съмняват в данните на Пхенян за нула заразени в страната

Корейската централна новинарска агенция обяви, че Пхенян остава нащрек, докато вирусът продължава да се разпространява по света.

Публично КНДР все още не е потвърдила дали има случаи на коронавирус в страната, но държавната медия описва противовирусните действия като въпрос на оцеляване на нацията.

Коронавирус: Какво се случва със Северна Корея?
Обновена

Коронавирус: Какво се случва със Северна Корея?

Ако вирусът здраво удари страната, ситуацията ще бъде катастрофална

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 465 000 потвърдени случая, а починалите са повече от 21 000. Регистрирани са случаи в 199 държави. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 530 000 случая и над 24 000 починали в 176 държави, възстановили са се около 122 000.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".