Бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън реши да участва в президентската надпревара през 2020 година. Това се съобщава от в. "Уолстрийт джърънъл".

Той също е обявил и началото на набиране на средства за подкрепа на кампанията си. Изданието изяснява, че политикът вече е призовал няколко привърженици да му помогнат да набере няколко милиона долара. Тази информация беше предоставена на изданието от познат източник.

Така Байдън направи резервация за участието си в президентската надпревара.

Джо Байдън вдига залозите в Демократическата партия

Джо Байдън вдига залозите в Демократическата партия

САЩ се готви за избори за Белия дом

На новината настоящият президент на Съединените щати Доналд Тръмп реагира, наричайки политика човек с нисък коефициент на интелигентност.

Бившият вицепрезидент Джо Байдън при миналата кампания се оттегли в подкрепа на Хилари Клинтън, но тя загуби изборите от Доналд Тръмп.

Проучване от края на миналата година открои Джо Байдън като основният кандидат на Демократическата партия на президентските избори през 2020 г. с 29% подкрепа. След него се нарежда сенаторът и независим кандидат от 2016 г. Бърни Сандърс с 22%.

От страна на демократите вече обявиха влизане в надпреварата сенаторите от Ню Йорк Кирстен Джилибанд и Елизабет Уорън, както и бившият кмет на Сан Антонио Джулиан Кастро.