И в Перу наложиха рестрикции по пол заради коронавируса.

Президентът на латиноамериканската страна Мартин Визкара обяви нови мерки за ограничаване на движението на обществени места по пол, докато страната се опитва да спре разпространението на новия вирус, пише "Дейли телеграф".

Мъжете ще могат да напускат домовете си само в понеделник, сряда и петък, докато жените ще излизат само във вторник, четвъртък и събота.

Никой не може да излиза в неделя.

Остават ни още 10 дни, нека положим тези допълнителни усилия за контрол на това заболяване, призова държавният глава. Той поясни, че ограниченията ще се прилагат до 12 април.

Перу въведе мерки срещу коронавируса от 16 март до 12 април.

В понеделник Панама обяви подобни мерки за разделение на половете, които ще останат в сила 15 дни.

В Перу има повече от 1400 заразени с коронавируса, а 55 са починали.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 900 000 потвърдени случая, а починалите са повече от 45 000. Регистрирани са случаи в 205 държави и територии. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 1 млн. случая и над 53 000 починали в 181 държави, възстановили са се повече от 212 000.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".