Броят на коронавирусните инфекции в Индия е с дневен рекорд от 115 736 случая, според данните, събрани от националното министерство на здравеопазването и семейните грижи.

След като се добавят новите случаи, общият брой на заразените в Индия е 12 801 785

Междувременно броят на смъртните случаи, свързани с вируса, се е увеличил с 630, като общият брой на загиналите е 166 177, докато възстановяванията достигат 11 792 135, нараствайки с 59 856.

Правителството наложи нощен комендантски час с незабавен ефект Делхи, съобщават местни медии. Нощният вечерен час ще бъде в сила от 22:00 до 5:00 ч. до 30 април. Това се прави след ситуацията с COVID-19. Заразените в столицата достигнаха 679 962, включително 14 589 активни случая. Правителството обаче заяви, че "няма да има ограничения за движението по време на нощния комендантски час".

"Хората, които искат да се ваксинират срещу Covid-19, ще бъдат изклщчение, но ще трябва да получат електронна карта. Търговците, продаващи основни стоки като хранителни стоки, плодове, зеленчуци, мляко и лекарства, ще могат да се движат след получаване на електронна карта. Печатните и електронните медии също ще имат право да се движат само чрез e-pass", се казва в заповедта на правителството на Делхи.

Пътниците, които пътуват до и от летището, жп гарите и автобусните спирки, също ще имат право да пътуват, след като покажат валидни билети. Бременните жени и пациентите, които отиват на лечение, също ще имат право да пътуват по време на комендантския час.

"Обществен транспорт като автобуси, метро в Делхи, автомобили и таксита ще може да превозват само тези хора, които са освободени от нощния комендантски час", заяви правителството.

Правителството на Делхи разреши свободно движение на хора от всички, ангажирани с основни услуги по време на комендантския час.

Индия за пръв път надхвърли 100 000 заразени с коронавируса за денонощие

Индия за пръв път надхвърли 100 000 заразени с коронавируса за денонощие

Индия е регистрирала най-много заразени през последната седмица