Инспекция на строителна площадка в Пхенян попречи на лидера на КНДР Ким Чен-ун да ръководи тестването на нови балистични ракети, съобщава "Йонхап", позовавайки се на Корейската централна новинарска агенция (KCNA).

Ким Чен-ун провери как върви строежът на апартаменти в Пхенян, което акцентира върху подобряването на живота на севернокорейците. На същия ден КНДР изстреля две нови тактически управляеми ракети в отсъствието на вожда на тоталитарната държава.

КНДР потвърди: Проведохме изпитателен пуск на нови тактически ракети

КНДР потвърди: Проведохме изпитателен пуск на нови тактически ракети

КНДР е изстреляла две балистични ракети с малък обхват в посока Японско море

От KCNA информират, че Ким е разяснил плана за строителство на модерни жилища на брега на река Потонг в централната част на столицата. Предвидено е многоетажно и нискоетажно жилищно строителство.

Около 800 модерни апартамента ще бъдат завършени тази година и ще бъдат подарени на работещите хора, включително на иноваторите и хората със забележителна служба във всички сектори, учени, учители и писатели, които са се посветили на Партията и държавата, обещал Ким.

В отделен материал от KCNA информират, че Ким е инспектирал производството на продукти за пътнически автобуси и е разкрил мащабен план за подобряване на транспорта на жителите на Пхенян.

Мун Дже Ин: Действията на Северна Корея пречат на диалога

Мун Дже Ин: Действията на Северна Корея пречат на диалога

Япония и Британия осъдиха севернокорейската заплаха за мира

Не се посочва къде е било направено посещението, но изглежда, че е станало ден по-рано.

Експерти коментират, че решението на Ким да посети строителна площадка и да пропусне ракетните изпитания изглежда сигнализира намерението му да наблегне върху подобряване живота на севернокорейците, след като страната не успя да постигне икономическите цели заради санкциите и пандемията от коронавирус.

Във вторник Ким участва на събитие по повод строителството на 10 000 жилища в Пхенян.

САЩ осъдиха провокативните ракетни тестове на Северна Корея

САЩ осъдиха провокативните ракетни тестове на Северна Корея

Нарушават резолюции и заплашват международната общност