Интерпол издирва 20 души с червена бюлетина по случая с убийството на саудитския журналист Джамал Кашоги, предаде "Ройтерс".

Toва са съобщили турските власти. 

Министерството на правосъдието съобщи, че е поискало червени бюлетини за 18 души на 15 ноември и за още двама на 21 декември. Те са били издадени на 1 март.

От Интерпол няма официален коментар. 

Случаят доведе до засилен международен натиск върху Саудитска Арабия, тъй като Кашоги е известен дисидент. 

Убийците на Кашоги действали на своя глава

Убийците на Кашоги действали на своя глава

Ал Джубейр посочва, че наемниците превишили правомощията си

Външният министър на Саудитска Арабия Адел ал Джубейр през февруари отрече в убийството на журналиста Джамал Кашоги да е замесен престолонаследникът Мохамед бин Салман, заявявайки в интервю по канал NDTV, че убийците "действали на своя глава".

Припомняме, журналистът на The Washington Post Джамал Кашоги изчезна през октомври миналата година, след като отиде в Консулството на Саудитска Арабия в Истанбул.

Въпреки че Консулството твърдеше, че журналистът е излязъл невредим от там, американският вестник първи съобщи, че в действителност Кашоги е бли измъчван, убит и разчленен.

Заради големия международен натиск Саудитска Арабия призна, че той действително е починал в Консулството.

Според разследването на Рияд журналистът е бил убит от саудитски агенти, които трябвало да го върнат в страната, но "злоупотребили с правомощията си".

Прокуратурата поиска смъртна присъда за петимата от общо 11-те заподозрени за случая.

Въпреки че Рияд така и не разкри имената на замесените в убийството, няколко медии посочват, че сред тях е и Махер Абдулазис Мутреб - лидер на т.нар. "ескадрон на наемници", който се отчита пред принц Мохамед бин Салман.