В Иран починалите от коронавирус се увеличиха с 96 за последните 24 часа, обяви Министерството на здравеопазването, цитирано от "Гардиън".

До момента общо са починали 5806 души. Заразените са 91 472.

Голям спад на смъртните случаи от Covid-19 в Иран

Голям спад на смъртните случаи от Covid-19 в Иран

Министерството на здравеопазването на Иран информира, че за последните 24 часа 60 души са починали

Президентът на страната Хасан Рохани съобщи, че Иран планира да отвори джамиите в някои части на страната, където няма случаи на заразени с коронавирус.

Ислямската република е една от най-засегнатите държави от вируса в Близкия изток.

Рохани поясни, че страната ще бъде разделена на "бели", "жълти" и "червени" райони, което ще се основава на броя на заразените и починалите. Районите, където няма заразени с коронавирус, ще бъдат определяни като "бели" и в тях ще отворят джамиите от петък.

Жертвите на коронавирус в Иран се увеличиха със 76 до 5650

Жертвите на коронавирус в Иран се увеличиха със 76 до 5650

Регистрирани 1134 нови случая

Заместник-министърът на здравеопазването Ирадж Харирчи заяви в интервю за държавната телевизия, че 116 района в страната могат да бъдат разглеждани като "бели" в момента и 134 като "жълти".

През последната седмица иранците се върнаха в магазините, пазарите и парковете, след като властите започнаха постепенно разхлабване.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 2,8 милиона потвърдени случая, а починалите са повече от 196 000. Регистрирани са случаи в повече от 200 държави и територии. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 2,9 млн. случая и над 206 000 починали в 185 държави, възстановили са се повече от 869 000.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".