Броят на новозаразените с коронавирус в Иран нарасна до 3341 за последните 24 часа. Това е най-високото ниво от началото на юни, обяви говорител на здравното министерство, предаде "Ройтерс".

САЩ наложиха санкции на Мадуро и военното министерство на Иран

САЩ наложиха санкции на Мадуро и военното министерство на Иран

От близо две години корумпирани длъжностни лица работят с незаконния режим във Венецуела

В Ислямската република има общо 425 481 заразени.

Сима Садат Лари каза още, че 177 души са починали през последното денонощие, с които жертвите достигнаха общо 24 478 - една от най-тежко засегнатите държави в Близкия изток.

Заместник-министърът на външните работи на Ислямската република Ирадж Харирчи съобщи миналата седмица, че в цялата държава е обявен червен код заради тревожно покачване на заразените и починалите.

Ирански здравни представители предупредиха за трета вълна на зараза, докато правителството посочва като причина за покачването на случаите нарушаването на противоепидемиологичните мерки.

Войната с Ирак на Саддам доказала, че Иран може да се защитава

Войната с Ирак на Саддам доказала, че Иран може да се защитава

"Има ли по-голяма победа за Иран"

В реч по телевизията иранският върховен лидер аятолах Али Хаменеи похвали иранците за саможертвата им в борбата със заболяването и призова хората да спазва мерките за социална дистанция и носене на маски.

Въпреки притесненията училищата отвориха на 5 септември за 15 милиона ученици, макар че по-късно Министерството на образованието обяви, че присъствието в клас не е задължително за децата.