Сенатът на САЩ с 81 гласа "за" срещу 17 гласа "против" във вторник утвърди Изабел Гусман, номиниран от президента Джо Байдън бивш служител в администрацията на президента Барак Обама, да ръководи администрацията на малкия бизнес. Тя ще контролира спасителната програма за малкия бизнес, силно засегнат от пандемията COVID-19.

"Администрацията за малкия бизнес контролира две програми, свързани с пандемията, които ще предоставят повече от 1 трилион долара на малкия бизнес, организации с нестопанска цел и религиозни институции", каза на заседанието лидерът на мнозинството в Сената Чарлс Шумър. Агенцията също ще играе важна роля, когато икономиката се възстанови, каза той. Гусман не може да бъде по-подготвена за тази работа. Тя сама произхожда от семейство на собственици на малък бизнес. Баща ѝ ръководеше собствена ветеринарна клиника", каза той, като даде висока оценка на кариерата ѝ в тази област до момента в Калифорния.

Сенатът на САЩ утвърди Деб Хааланд за министър на вътрешните работи

Сенатът на САЩ утвърди Деб Хааланд за министър на вътрешните работи

За първи път индианка заема такъв пост…

Гусман спечели подкрепа както от демократите, така и от републиканците по време на процеса на утвърждаване, както и одобрението на малки бизнес групи.

Сенатът на САЩ вчера утвърди индианката Деб Хааланд за министър на вътрешните работи в администрацията на президента Байдън. Това е историческа стъпка, тъй като за първи път министър става представител на коренните жители на Америка.

В началото на март, Мигел Кардона бе утвърден като министър на образованието.  Пуерториканец по произход, той има опит като преподавател в държавни училища и комисар по образованието в щата Кънектикът, рязък контраст с опита на неговата предшественица на поста Бетси Девос от частни училища. Но за разлика от нея има малък опит в политиката. От поне десетилетие, Кардона работи за изкореняване на расизма в училищата.

Сенатът на САЩ утвърди Мигел Кардона за министър на образованието

Сенатът на САЩ утвърди Мигел Кардона за министър на образованието

Поредна номинация на Байдън за кабинет на разнообразието

Сенатът вече утвърди редица министри - енергетиката, земеделието, вътрешната сигурност, държавния секретар, директора на разузнаването, отбраната и други.