Испанската полиция иззе 752 килограма метамфетамин. Властите разбиха банда, която е пренасяла наркотици в страната. Групата е крила наркотиците в специални дупки в огромни мраморни блокове, пише "Гардиън".

Това е най-голямото конфискувано количество метамфетамин от испанските власти.

Снимка 469951

Източник: Гражданска гвардия на Испания

Разследването е започнало през август 2019 г., след като испанските власти са установили, че компания е внесла 25 тона мраморни блокове от Мексико на пристанището във Валенсия, въпреки че фирмата не е имала необходимите ресурси и инфраструктура.

Впоследствие е започнала съвместна операция на Гражданската гвардия, националната полиция и митническите власти по разследване на компанията и проверка на доставка от шест големи мраморни блока, които са доставени във Валенсия в средата на октомври.

43 пакета наркотици са били вкарани в 25-те тона мраморни блока. Първоначално били открити 352 килограма наркотици, а впоследствие още 400 килограма метамфетамин.

Снимка 469950

Източник: Гражданска гвардия на Испания

При акцията на властите са арестувани петима души. Открити са пет пистолета и 150 000 евро в брой. Конфискувани са 19 имота, 14 автомобила и са замразени 7 банкови сметки. Иззет е и мрамор, в който не е имало наркотици.