Испания удължи извънредното положение като част от борбата с коронавируса с още две седмици от неделя. Мярката позволява на правителството да контролира движението на испанците, докато в същото време постепенно разхлабва ограничителните мерки, информира "Ройтерс".

Парламентът одобри мярката, след като премиерът Педро Санчес, който ръководи нестабилно коалиционно правителство, получи достатъчно подкрепа от опозиционните партии за прокарване на предложението.

Ново увеличение на жертвите на Covid-19 в Испания

Ново увеличение на жертвите на Covid-19 в Испания

През последните три дни жертвите на вируса в европейската държава бяха под 200.

Испания, където повече от 25 000 починаха от коронавирус, е под блокада от 14 март и извънредното положение щеше да изтече в събота в полунощ.

Въпреки че ситуацията се подобрява, Санчес каза, че е необходимо да се запазят някои ограничения, за да не се допусне повторно увеличение на случаите.

Извънредното положение, което е удължено за четвърти път, ще остане до 24 май, след като 178 депутати гласуваха в полза на предложението, 75 против, а 97 се въздържаха, пише "Паис".

За трети пореден ден починалите от Covid-19 в Испания са под 200

За трети пореден ден починалите от Covid-19 в Испания са под 200

Починалите от коронавирус в Испания се увеличиха със 185 за последното денонощие

Починалите от коронавирус в Испания за ден се увеличиха с 244.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 3,5 милиона потвърдени случая, а починалите са повече от 245 000. Регистрирани са случаи в повече от 200 държави и територии. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват близо 3,6 млн. случая и над 257 000 починали в 187 държави, възстановили са се повече от 1,2 млн. души.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".