Италия ще удължи ограничителните мерки срещу коронавируса до 13 април. Това съобщи министърът на здравеопазването на страната Роберто Сперанца, цитиран от "Ройтерс".

Нов черен рекорд в Италия

Нов черен рекорд в Италия

Апенините се борят с коронавируса

Не трябва да бъркаме първите положителни сигнали със сигнал "отбой". Данните показват, че ние сме на правилен път и че драстичните решения носят резултати, каза министърът по време на изслушване в Сената.

След дни на стръмно покачване на случаите, данните от тази седмица подсказват, че скоростта на увеличение на всички случаи в Италия се забавя, като във вторник бяха регистрирани 4053 нови случая. Смъртността като цяло остава без промяна - над 800 души на ден.

Сперанца предупреди, че битката срещу вируса все още е много дълга.

Италия към Германия: Помогнете ни, както ви бе помогнато след ВСВ

Италия към Германия: Помогнете ни, както ви бе помогнато след ВСВ

"Скъпи германски приятели, паметта би помогнала да вземете правилни решения"

Италия е първата страна от Западна Европа, която въведе стриктни мерки за спиране разпространението на вируса.

"Блумбърг" отбелязва, че безпрецедентната блокада в Италия е със срок до 3 април.

Вземайки под внимание съвета на научни и здравни съветници, "правителството реши да потвърди всички мерки за ограничаване на икономическата и социалната дейност и движението на хората до 13 април", потвърди здравният министър.

Италия под блокада до 12 април

Италия под блокада до 12 април

Конте призна, че всички мерки имат много тежки икономически последици

В Италия има повече от 105 000 случая, над 12 400 починали и повече от 15 000 са се възстановили. 

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 754 000 потвърдени случая, а починалите са повече от 36 000. Регистрирани са случаи в 202 държави и територии. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 860 000 случая и повече от 42 000 починали в 180 държави, възстановили са се повече от 178 000.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".